Missilskjoldet

Europa siger ja tak til hullet missilskjold

De europæiske NATO-lande vil i dag (20. nov. 2010) på et topmøde i Lissabon sige ja tak til at komme ind under et missilskjold, som USA planlægger at bygge og opstille over de næste 10 år i Sydøsteuropa og Polen. Et missilforsvar rettet mod Læs mere..

USA ønsker at samarbejde med Rusland om Missilskjoldet

USA vil overveje udviklingen af det omstridte missilskjold i Europa, hvis Rusland går ind på at hjælpe med at forhindre, at Iran udvikler atomvåben, sagde en regeringskilde i Washington i dag. Oplysningerne kom samtidig med, at den amerikanske Læs mere..

Canada siger nej til Missilskjoldet

Den canadiske regering har efter længere tids intern debat sagt nej til at deltage i USA’s ambitiøse, men teknisk problematiske program for et raketforsvar. Hermed har Ottawa skabt nye problemer for et program, der også i USA mødes med voksende Læs mere..

Mislykket test af raketskjoldet

I 2002 bebudede den amerikanske præsident, George W. Bush, at raketskjoldet kunne tages i brug inden udgangen af i år. Det første forsøg i to år med det omdiskuterede amerikanske forsvar mod langtrækkende raketter er slået fejl. Den raket, som Læs mere..

Grønlands hjemmestyre godkender opgradering af Thule-radaren

Grønlands Landsstyre har godkendt den aftale, som er indgået med Danmark og USA om opgradering af Thule-basen. Aftalen giver USA mulighed for at opgradere radarstationen, så den kan indgå i det kontroversielle amerikanske Læs mere..

USA gør klar til Missilskjoldet i Alaska

Første missil klar i USA's raketskjold Første missil i USA's raketskjold er blevet installeret i Alaska. Thule-radaren i Grønland skal også indgå i raketskjoldet. Det 17 meter lange tretrins-missil blev sænket ned i en af seks siloer i Læs mere..

De uforudsigelige fjenders tid.

Af Kim Andersen, Folketingsmedlem for Venstre og medlem af Forsvarsudvalget. Skal Danmark deltage i samarbejdet om missilskjoldet, anført af USA, eller ej? Det er et spørgsmål, som ofte bliver diskuteret for tiden. Vi lever i en usikker tid, Læs mere..

Danmark og Grønland bør sige nej til Missilskjoldet

MF Kim Andersen (V) fremlagde i KD 8/5 en række argumenter for, hvorfor han og den danske V-K regering mener, at Danmark bør bakke op om præsident Bush’s planer om et forsvar mod missiler fra terrorist-regimer, også kaldet Missilskjoldet. I Læger Læs mere..

Tre landes IPPNW-afdelinger protesterer mod Missilforsvaret

TRILATERAL INITIATIVE to stop Missile Defence for the health of the people of Australia, Denmark/Greenland and UK. Offentliggøres søndag 6. oktober 2002 ved et protestmøde ved Pine Gap, Australien, hvor USA's militær har en radarstation af samme Læs mere..

Brev til Udenrigsministeren om Missilskjoldet

25. november 2002. Udenrigsminister Per Stig Møller Udenrigsministriet Asiatisk Plads 2 København K Vedr. Missilskjoldet og Danmark/Grønland. Danske Læger Mod Kernevåben har med stor interesse fulgt regeringens udmelding om, at Læs mere..