Landminer og Klyngebomber

Aftale om begrænset forbud mod klyngebomber inden for rækkevidde

Kritik af Danmarks holdning til klyngebomber 23. feb. 2008 13.44 Udland Danmark har tilsluttet sig en erklæring, der er et vigtigt skridt frem mod et internationalt forbud mod klyngebomber. Erklæringen blev vedtaget i går i Wellington i New Læs mere..

Færre ofre for landminer

Ny årsrapport fra ICBL (Den Internationale Kampagne for et Forbud mod Landminer). Den globale kamp mod landminer gør fremskridt. Brugen af landminer er på verdensplan faldet med 30% i løbet af det seneste år, hvor også antallet af ofre for de Læs mere..

34 millioner miner destrueret

Over 34 millioner antipersonelminer, som blev opbevaret på lagre i 61 lande, er blevet destrueret i løbet af de 5 år, der er gået siden den globale traktat mod fremstilling og brug af miner blev udformet. I løbet af i år er 7 millioner af de Læs mere..

Begrænsninger i aftale om klyngebomber

Begrænsninger i klyngebombe-forbud 29. maj 2008 13.12 Udland Opdat.: 29. maj 2008 14.07 Dublin-konferencen om klyngebomber vedtog i aftes udkastet til en international konvention, der forbyder de berygtede våben. Over 100 lande, blandt dem Læs mere..