Hemmelige planer om bombning af Irans underjordiske atomkraftsanlæg

Israel har hemmelige planer om at bruge atomvåben til at ødelægge Irans anlæg til at berige uran.

Det skriver den britiske avis Sunday Times, som citerer kilder i det israelske militær for at to enheder fra det israelske luftvåben har trænet i at sprænge et berigelsesanlæg i Natanz i luften med små atombomber.

Tunneler ned til målene
Ifølge avisen skal konventionelle laserstyrede bomber åbne tunneler ned til målene. Derefter vil små atomsprængladninger blive affyret dybt under jorden for at begrænse radioaktive udslip.

To andre anlæg – et tungvandsanlæg ved Arak og et uranberigelsesanlæg ved Isfahan – skal efter planerne rammes med konventionelle bomber.

Ifølge kilderne vil et atomangreb kun komme på tale, hvis et angreb med andre våben ikke er muligt, og hvis USA ikke vil skride ind over for Iran.

Tre ruter til Iran
Turen fra Israel og til Iran og tilbage igen er på 3200 km. Som led i træningen har israelske piloter de seneste uger fløjet til Gibraltar. Man arbejder med tre mulige ruter ind i Iran, en af dem går over Tyrkiet.

Sunday Times noterer, at afsløringen af planerne kan være et bevist forsøg på at lægge pres på Iran for at få det til stoppe med berige uran.

FN’s sikkerhedsråd vedtog i sidste måned at indføre sanktioner mod Iran. Men den iranske regeringen fastholder, at atomprogrammet udelukkende er fredeligt, og at arbejdet med at berige uran vil fortsætte.

Kilde: DR’s hjemmeside 07.01.07

RELATED POST

Atomvåben: Katastrofale humanitære konsekvenser

Impleo FlipPage : 3911964 (impleoweb.no)

Forbud mod Atomvåben

Open Letter in Support of the2017 Treaty on the Prohibition of Nuclear WeaponsUnder embargo until 21 September 2020, 00:00 UTCThis…

50 år efter atomaftale tikker dommedagsuret stadig

For 50 år siden var Den Kolde Krig tæt på kogepunktet, og man havde i de foregående år flere gange…

Holger K. Nielsen: Verden er blevet mere usikker

Verden er blevet mere usikker med årene, blandt andet fordi irrationelle aktører såsom Nordkorea er bevæbnet med atomvåben. Det skaber…